DigiD Zoetermeer alleen met app of sms per 1 juli 2023

Vanaf 1 juli 2023 kunt u bij een aantal diensten van de gemeente Zoetermeer alleen nog inloggen met gebruikersnaam, wachtwoord èn de DigiD app of sms-controle. Dit betekent dat u voortaan altijd uw telefoon nodig hebt bij het inloggen.

Waarom alleen nog inloggen met de DigiD app of sms-controle?

In Nederland doen we steeds meer digitaal. Ook het regelen van zaken met de gemeente gebeurt vaak online. Om dit goed en veilig te laten verlopen, gaat er vanaf 1 juli 2023 een nieuwe wet in: Wet Digitale Overheid. Deze wet gaat over het veilig inloggen bij (semi-)overheidsinstanties, zoals de Belastingdienst, DUO en gemeentes.

Ik heb geen of verouderde smartphone, wat nu?

U kunt ook inloggen met gebruikersnaam, wachtwoord en een sms-controle. U ontvangt dan een sms-code op uw mobiele telefoon. Of kies voor een gesproken sms-code. Ook deze kunt u op uw mobiele telefoon ontvangen. Voeg uw telefoonnummer toe in Mijn DigiD en activeer inloggen met sms-controle.

Ik heb alleen een vaste telefoon, wat nu?

Ook als u geen mobiele telefoon heeft, kunt u inloggen met gebruikersnaam, wachtwoord en sms-controle. U wordt dan automatisch gebeld op uw vaste lijn en ontvangt een gesproken sms-code. Deze manier van inloggen activeert u in uw Mijn DigiD.

Ik heb nog geen DigiD

U kunt een DigiD aanvragen via digid.nl of in de DigiD app zelf. Kijk voor meer informatie op  DigiD aanvragen en activeren.

Hulp nodig met DigiD? Kom naar het gratis Inloopspreekuur