Beter omgaan met rekenen, taal en computer

Digi-Taalhuis Zoetermeer start met Oefenplein

Digi-Taalhuis Zoetermeer start met Oefenplein

Wil je oefenen met taal, rekenen of computeren? Het Digi-Taalhuis Zoetermeer is in augustus gestart met het Oefenplein in de Bibliotheek Forum Zoetermeer. Op het Oefenplein kun je tijdens openingstijden gratis oefenen met online taal- en rekenprogramma’s. Ook kun je beter leren computeren, oefen bijvoorbeeld met inloggen, e-mailen en veilig internetten. Je kunt zelfstandig en op eigen tempo werken met het programma www.Oefenen.nl. Je kiest zelf wat je leuk vindt om te doen. Je kunt ook certificaten behalen.

Begeleiding

Oefen je liever samen met iemand? Op een aantal momenten in de week zijn er opgeleide vrijwilligers aanwezig om je te helpen! Ze kunnen ondersteunen met inloggen, kiezen van een geschikt programma en helpen je als het even niet lukt.

De computers met oefenprogramma’s zijn ook beschikbaar buiten de begeleide uren. Mensen die zelf willen oefenen zonder begeleiding, kunnen hier gebruik van maken.

Meedoen

Alle Zoetermeerders die beter willen omgaan met rekenen, taal en de computer, zijn van harte welkom. Anderstaligen die een taalcursus volgen, kunnen hier extra oefenen. Je hoeft je niet vooraf aan te melden, maar kunt gewoon binnenlopen. Goed om de eerste keer te gaan tijdens de uren dat er begeleiding is. Dan kun je uitleg krijgen en helpen ze je op weg.

Praktische informatie

Aanbod

Kijk voor actueel aanbod en meer informatie op Oefenplein.

Locatie

Bibliotheek Forum Zoetermeer

Stadhuisplein 1

2711 EC Zoetermeer

Het Oefenplein is op verdieping 2A achter de Digi-Taalhuisbalie.

Openingstijden

Zie Openingstijden Bibliotheek Forum Zoetermeer

Er is begeleiding op het Oefenplein op:

Woensdag van 10.00 – 12.00 uur

Vrijdag van 13.00 – 15.00 uur

Zaterdag van 10.00 – 12.00 uur (vanaf 21 september 2024)