Geef wijzigingen Toeslagen door vóór 5 december 2023

Passende toeslagen in 2024

Als u in het afgelopen jaar al toeslagen heeft gekregen, kunt u in Mijn toeslagen zien hoeveel toeslag er in 2024 voor u berekend is. Het is belangrijk deze berekening te controleren en wijzigingen aan de dienst Toeslagen door te geven om ervoor te zorgen dat u de juiste bedragen aan toeslagen ontvangt.

Schatting inkomen

Voor mensen die nu al toeslagen krijgen, past de dienst Toeslagen de toeslagen automatisch aan voor het jaar 2024. Het is altijd het doel om het inkomen goed in te schatten om terugbetaling van te veel ontvangen toeslagen te voorkomen. Het uitgangspunt bij het bepalen van het inkomen is het verzamelinkomen van 2022, of het inkomen dat u zelf doorgaf in 2023 of het verzamelinkomen van een ouder jaar.

De dienst Toeslagen gaat altijd uit van het meest recente inkomen dat bij bekend is. Onze cliënten weten natuurlijk zelf het beste wat hun inkomen is, daarom is het zo belangrijk om de gegevens in Mijn toeslagen te controleren. Op de website van Dienst Toeslagen leest u meer over de berekening van het inkomen voor het jaar 2024.

Geef wijzigingen door vóór 5 december 2023

Het is belangrijk voor de berekening van de juiste toeslagen voor 2024 dat burgers hun recente gegevens zo snel mogelijk doorgeven in Mijn toeslagen. Mensen die dit vóór 5 december doen, krijgen op 20 december de juiste toeslag voor januari 2024. Als u later bent wordt het pas bij de volgende betaling aangepast

Komt naar het gratis inloopspreekuur

Hulp nodig bij het inloggen of doorgeven van wijzigingen? Kom dan bij ons langs.