Lees hier hoe u een uitkering ontvangt uit het Noodfonds Energie in 2024.

Noodfonds Energie weer open in 2024

Laag inkomen en hoge energiekosten? Ook in 2024 kun je gebruik maken van het Tijdelijk Noodfonds Energie. Vanwege de nog steeds hoge energieprijzen, heropent de overheid het fonds. Er gelden wel strengere voorwaarden.

Maximaal twee keer sociaal minimum

Je kunt alleen een aanvraag doen als je maximaal twee keer het sociaal minimum verdient. Dat is per maand minder dan € 2.816 (2 x € 1.408 bruto inclusief vakantiegeld, exclusief toeslagen) voor alleenstaanden en minder dan € 3.990 (2 x € 1.995 bruto inclusief vakantiegeld, exclusief toeslagen) voor paren.

Energierekening is groot deel van je inkomen

Daarnaast moet je energierekening een groot deel van je inkomen zijn. Verdien je maximaal 130% van het sociaal minimum en zijn je energiekosten meer dan 8% van dat inkomen? Dan krijg je de energiekosten die boven de 8% uitkomen vergoed. Verdien je maximaal 200% van het sociaal minimum en zijn je energiekosten meer dan 10% van dat inkomen? Dan krijg je de energiekosten die boven de 10% uitkomen vergoed. Het noodfonds keert uit aan jouw energieleverancier die het aftrekt van je energierekening. Je ontvangt het geld dus niet zelf.

Aanvragen januari t/m maart 2024

Het noodfonds opent waarschijnlijk in de loop van januari 2024 en aanvragen kun je doen tot eind maart 2024 voor een periode van 6 maanden. Registreer je nu alvast op noodfondsenergie.nl, dan krijg je een seintje als je kunt gaan aanvragen.

Kom naar het gratis inloopspreekuur

Uiteraard kun je na opening bij ons terecht voor hulp bij het aanvragen.