Einde van de acceptgiro per 1 juni 2023

Einde van de acceptgiro per 1 juni 2023

Acceptgiro’s worden al enige tijd niet meer verzonden door bedrijven, overheidsdiensten en instellingen. Vanaf vandaag worden acceptgiro’s ook niet meer verwerkt door uw bank. De bank zal ontvangen acceptgiro’s naar u terugsturen met de opmerking dat ze deze niet kunnen verwerken.

Automatische incasso

Het meest eenvoudige alternatief bij terugkerende betalingen is gebruik maken van automatische incasso. U geeft daarvoor een machtiging aan de bedrijf of instelling waaraan u moet betalen door het invullen van een formulier. Dit bedrijf of deze instelling zal automatisch het bedrag periodiek afschrijven van uw rekening.

Overschrijving met mobiele telefoon of internetbankieren

Voor eenmalige betalingen, kunt u gebruik maken van de app op de mobiele telefoon of via de site van uw bank. U neemt de gegevens uit de betaalinstructie over die u van bedrijf of instelling ontvangt òf u scant direct de QR-code met de camera vanuit uw mobiele telefoon. Hoe dat precies werkt verschilt per bank. Informatie kunt u vinden op de site van uw bank.

Overschrijving met papieren overschrijfformulier

De acceptgiro is bijna hetzelfde als het papieren overschrijvingsformulier. Deze blijft wel bestaan. Verschil is dat u zelf de gegevens moet overnemen van de betaalinstructie van betreffende bank of instelling. Je ondertekent het formulier en stuurt het dan op naar je bank. Overschrijvingsformulieren kunt u bestellen bij uw bank. Banken brengen zowel voor de formulieren, als voor de verwerking ervan wel extra kosten in rekening.

Kom je er niet uit? Wij helpen je graag!

Kom naar het gratis inloopspreekuur!