Financiële ondersteuning mantelzorger 2024

De mantelzorgwaardering 2024 van de gemeente Zoetermeer bestaat ook dit jaar uit een éénmalige financiële waardering van €200 voor mantelzorgers die intensief zorgen voor een naaste.

Vraag energietoeslag 2023 alsnog aan

Huishoudens in Zoetermeer die nog niet eerder een aanvraag hebben gedaan voor energietoeslag 2023, kunnen dat alsnog doen.

Energiekosten omlaag?

Over de energietoeslag 2023 van de Gemeente Zoetermeer en advies voor het verlagen van de energiekosten.

Nieuwe ZoetermeerPas in 2024

Er is een nieuwe leverancier voor de ZoetermeerPas. Er komt een nieuwe pas èn een aangepaste website.

Routekaart bij geldzorgen Zoetermeer

De gemeente Zoetermeer ontwikkelde samen met BOAZ een “Routekaart bij geldzorgen”.

Gratis cursus ‘Omgaan met geld’ najaar 2023

De Gemeente Zoetermeer organiseert weer een cursus ‘Omgaan met geld’.

In deze cursus leert u om uw inkomsten en uitgaven in balans te houden. Het maakt niet uit hoe hoog uw inkomen is. De cursus is voor alle inwoners van Zoetermeer. Tijdens de cursus komen verschillende onderwerpen aan bod. Zoals besparen, inkomsten en uitgaven in kaart brengen en schulden oplossen of hulp vragen. Deelname is gratis.

Waar en wanneer?
De cursus bestaat uit zes lessen van 2,5 uur en vindt plaats in Zoetermeer. U kunt kiezen of u de lessen op maandagavond van 19.00 – 21.30 uur volgt of woensdagochtend van 09.15 – 11.45 uur. De eerstvolgende cursussen starten op maandagavond 25 september, woensdagochtend 27 september, maandagavond 6 november en woensdagochtend 8 november 2023.

Meer informatie en aanmelden kan op zoetermeer.nl/omgaan-met-geld-cursus

Hulp nodig bij het aanmelden? Kom naar het gratis inloopspreekuur!

DigiD Zoetermeer alleen met app of sms per 1 juli 2023

Vanaf 1 juli 2023 kunt u bij een aantal diensten van de gemeente Zoetermeer alleen nog inloggen met de DigiD app of sms-controle.

Wet energietoeslag 2023 vertraagd

Eerder kondigde de Rijksoverheid aan dat de wet voor de Energietoeslag 2023 in juni zou ingaan. Dit wordt niet gehaald. Een nieuwe ingangsdatum is nog niet bekend.

De Rijksoverheid wil dat gemeenten dit jaar weer de mogelijkheid krijgen om energietoeslag uit te keren. Het Rijk maakt hiervoor een nieuwe wet. In deze wet staat wie er recht hebben op de energietoeslag. Pas als de wet er is, kan nieuwe energietoeslag worden overgemaakt.

Als er meer duidelijkheid komt over de groep Zoetermeerders die recht hebben op de nieuwe energietoeslag zet de gemeente dit op www.zoetermeer.nl/energietoeslag.  Uiteraard leest u dat dan ook op onze site.

 

Cursus omgaan met geld

De Gemeente Zoetermeer verzorgt regelmatig een cursus “Omgaan met geld”. U leert om uw inkomsten en uitgaven beter in de hand te houden. Deelname aan de cursus is gratis.

Door doelen de stellen en inkomsten en uitgaven in kaart brengen, krijgt u overzicht van inkomsten en uitgaven. U krijgt tips hoe om te gaan met aanbiedingen en verleidingen, advies voor sparen, lenen en verzekeren.

In juni starten weer nieuwe cursussen. Meer informatie en aanmelden kan via www.zoetermeer.nl/omgaanmetgeld of bel naar 14079.

Hulp nodig bij het aanmelden? Kom naar het gratis inloopspreekuur!